در بین تمامی فرآیندهای بی‌پایان سئو، ابزارهای سئو تکنیکال جایگاه ویژه‌ای دارند. سنجش سرعت سایت و ارائه تجربه کاربری بدون استفاده موثر از این ابزارها تقریباً غیرممکن است.

احتمالاً همین حالا که مشغول مطالعه این مقاله هستید، لیست بلندبالایی از ابزارهای تست سرعت سایت را در ذهن خود مرور می‌کنید اما کمی صبر کنید.

معمولاً زیادشدن گزینه‌ها در هر انتخابی، کار ما را سخت می‌کند. یکی از چالش‌های متخصصان سئو نیز انتخاب ابزاری است که بتواند سریع، ساده و صد البته کاربردی باشد. در این مقاله از آکادمی وبسیما قصد داریم ابزارهای تست سرعت سایت را با هم بررسی کنیم.

در این مقاله قرار نیست فقط یک ابزار را معرفی کنیم. ابتدا با یک‌دیگر معیارهایی مهمی که یک ابزار تست سرعت باید داشته باشد را بررسی کرده و در ادامه 5 تا از ابزارهای کاربردی را به شما معرفی می‌کنیم. برای اینکه بتوانید حرفه‌ای‌تر استانداردهای سئو را در سایت خود رعایت کنید پیشنهاد می‌کنیم در دوره آموزش سئو تکنیکال آکادمی وبسیما شرکت کنید.

آموزش سئو تکنیکال

استانداردهای سئو در طراحی و کدنویسی

ویدیو دوره

  • 16 ساعت
  • 857 دانشجو

سرفصل ها 3,390,000 توماناطلاعات بیشتر آموزش سئو تکنیکال معرفی کامل

  • 01مرز یادگیرییک متخصص سئو تا کجا به دانش و تجربه فنی نیاز دارد؟

  • 02URL Structureمعماری و ساختار آدرس‌دهی صفحات سایت

  • 03Crawl & Indexمدیریت بودجه خزش و درک مفاهیم مرتبط

  • 04HTML Tagsشناخت و استفاده درست از تگ‌های HTML

  • 05Structured Dataنشانه‌گذاری استاندارد و استفاده از Schema

  • 06UX & Page Speedبهبود سرعت و تجربه کاربری سایت

  • 07Analyzer Toolsاجرای آموزش‌ها به صورت عملی و کار با ابزارها در پروژه‌های واقعی

  • 08آشنایی با ابزار DevTools کرومابزار توسعه دهنده گوگل

چرا باید سرعت سایت را جدی بگیریم؟ تغییر بازی با Core Web Vitals

شاید تکرار اهمیت سرعت سایت خسته‌کننده به نظر برسد اما با توجه به تاکیدی که گوگل بر سرعت و تجربه کاربری دارد، بد نیست یک‌بار دیگر معیارهای جدید گوگل در تست سرعت سایت را مد نظر داشته باشیم. در اوایل سال 2020 گوگل با معرفی Core Web Vitals بازی سرعت را به تجربه کاربری گره زد و در حال حاضر می‌توان گفت سرعت و تجربه کاربری مکمل یک‌دیگر هستند.

اهمیت تست سرعت سایت با core web vital

اگر تا چند سال پیش تنها سرعت لود یک سایت مهم‌ترین معیار بررسی عملکرد یک صفحه بود، در حال حاضر زمان لود و نمایش المان‌های مختلف صفحه به صورت مجزا بر روی مفهوم سرعت تاثیرگذار است. مفاهیمی مانند LCP، FCP و TBT که در Core Web Vitals تاکید می‌شوند از لحظه ورود کاربر به یک صفحه و تعامل او با تک‌تک المان‌های صفحه تاثیر می‌پذیرد. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی کامل با این مفاهیم مقاله core web vitals چیست را مطالعه کنید.

6 ویژگی یک ابزار برای تست سرعت سایت

ابزارهای سنجش سرعت سایت کم نیستند و هرازچندگاهی نیز ابزارهایی با قابلیت‌های جدید به متخصصان سئو معرفی می‌شود. بنابراین به جای تمرکز بر انتخاب و معرفی یک ابزار برای تست سرعت سایت، بهتر است ویژگی‌های یک ابزار خوب را بشناسیم تا هنگام معرفی ابزارهای جدید نیز بهترین گزینه را انتخاب کنیم. در ادامه قصد داریم 6 ویژگی مهمی که یک ابزار تست سرعت بهتر است به کاربران خود ارائه دهد را بررسی کنیم.

1. WaterFall، لحظه به لحظه با لود صفحه

بررسی تمامی اتفاقاتی که از لحظه انتخاب یک آدرس در مرورگر تا زمانی که صفحه به صورت کامل لود می‌شود، این امکان را برای ما فراهم می‌کند تا درک بهتری از فرآیند لودینگ سایت و منابع استفاده‌شده داشته باشیم. امکان Waterfall، لحظه به لحظه نحوه لود سایت را به ما نمایش می‌دهد و ما می‌توانیم منابعی مثل فایل‌های CSS، Java Script و تصاویر که برای لود سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد را مشاهده کنیم. با بررسی سرعت سایت توسط ابزارها، در بخش Waterfall می‌توانیم وضعیت پروتکل‌های سایت را نیز بررسی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم مقاله http2 چیست را مطالعه کنید تا از اهمیت آن در سرعت سایت بیشتر بدانید.

2. Filmstrip؛ نمایش فریم به فریم

Filmstrip همان‌طور که از نامش مشخص است نمایشی بصری از مراحل لود المان‌های مختلف صفحه را در اختیار ما قرار می‌دهد. با هر تغییری در صفحه و تست مجدد سرعت می‌توان تغییرات ایجاد شده را به شکل محسوس و بصری مشاهده کرد و درک بهتری از تغییرات ایجادشده داشت.

3. Core Web Vitals؛ مهم‌ترین ویژگی یک ابزار تست سرعت سایت

مهم‌ترین ویژگی که یک ابزار تست سرعت سایت باید آن را ارائه دهد، بررسی تست سرعت بر اساس معیارهای Core Web Vitals است. با توجه به این‌که سرعت سایت یکی از معیارهای موثر بر تعیین جایگاه صفحه است و قضاوت نهایی بر عهده گوگل است، بنابراین باید معیارهایی که گوگل برای سنجش سرعت معرفی کرده را در نظر داشته باشیم. ابزارهایی که معیارهای اختصاصی خودشان را برای تست سرعت سایت دارند، گزینه مناسبی برای انتخاب‌ شدن نخواهند بود.

4. Suggestions؛ همراه مثل یک دستیار

معمولاً ابزارهای تست سرعت سایت تنها به ارائه یک آنالیز از وضعیت سرعت و تجربه کاربری اکتفا نمی‌کنند، بلکه با شناسایی مشکلات صفحه، پیشنهاداتی هم برای بهبود وضعیت سرعت سایت ارائه می‌کنند. البته توجه داشته باشید که بر اساس منابع هر سایت نظیر نیروی انسانی یا زمان، ممکن است انجام تمامی این پیشنهادات میسر نباشد و باید بر اساس اولویت و اهمیت بهترین راهکار را انتخاب کرد.

5. Options؛ دست باز در تغییرات

Options یا در اختیار گذاشتن گزینه‌هایی برای تغییر دستگاه (موبایل و دسکتاپ) و موقعیت تست سرعت از جمله ویژگی‌هایی است که بهتر است یک ابزار به کاربران خود ارائه دهد. اگر وب‌سایت ما محدود به یک کشور خاص مثل ایران است، مفهوم سرعت و تجربه کاربری باید برای مخاطبان همان کشور مورد سنجش قرار بگیرد.

6. Monitoring؛ هشدار برای متخصصان سئو

یکی از ویژگی‌های مفیدی که یک ابزار تست سرعت می‌تواند در اختیار کاربران قرار دهد، بررسی منظم و پایش سرعت سایت در دوره‌های زمانی مختلف است. در این صورت اگر سایت با مشکل سرعت مواجه شود، متخصص سئو در زمانی کوتاه متوجه مشکل شده و می‌تواند اقدامات بعدی را انجام دهد.

5 ابزار برای تست سرعت

تا این‌جا معیارهای یک ابزار مناسب برای سنجش سرعت سایت را بررسی کردیم. در ادامه قصد داریم پرکاربردترین و شناخته‌شده‌ترین ابزارهایی که برای تست سرعت سایت استفاده می‌شود را بررسی کنیم.

Page Speed Insights؛ کمک گرفتن از گوگل

مرجع اصلی تست سرعت سایت Page Speed Insights است. این ابزار توسط گوگل معرفی شده و به همین دلیل نتایج آن کاملاً قابل اعتماد است. از ویژگی‌های مهم این ابزار تست هم‌زمان سرعت در موبایل و دسکتاپ و ارائه پیشنهاداتی برای بهبود سرعت سایت است.

تست سرعت سایت با Page Speed Insights

Lighthouse؛ ابزار پنهان سرعت در کروم

اگر در مرورگر گوگل کروم راست کلیک کنید و گزینه Inspect را بزنید، از تب Lighthouse می‌توانید با سرعت اینترنت خودتان، یک وب‌سایت را آنالیز کنید. محیط این ابزار شبیه Page Speed Insight است و برای توسعه‌دهندگان وب یک ابزار عالی تست سرعت است.

WebPageTest.org؛ یک دریا گزارش جذاب

در بین تمامی ابزارهایی که معرفی کردیم، هیچ‌کدام به اندازه WebPageTest.org دریایی از امکانات و قابلیت‌ها را در اختیار ما قرار نمی‌دهند. WebPageTest همه ویژگی‌هایی که درباره یک ابزار بررسی کردیم را ارائه داده و با تحویل گزارشات جذاب بصری، این فرصت را در اختیار ما قرار می‌دهد تا بتوانیم سرعت سایت را از منظرهای مختلف بررسی کنیم.

تست سرعت سایت با WebPageTest.org

GTmetrix؛ افول یک ابزار محبوب

تاچند سال پیش GTmetrix یک ابزار محبوب برای تست سرعت سایت بود اما در حال حاضر با وجود ابزارهایی که خود گوگل برای تست سرعت ارائه کرده و البته محدودیت‌های نسخه رایگان باعث شده که GTmetrix مانند قبل محبوب نباشد. درحالی که اولویت ما همیشه نسخه موبایل وب‌سایت است، GTmetrix با در نظرگرفتن نسخه دسکتاپ نشان داده که فاصله زیادی تا یک ابزار ایده‌آل برای سئو دارد.

Google Search Console؛ تجمیع همه اطلاعات

یکی دیگر از ابزارهای مهم برای تست سرعت سایت، Google Search Console است. در بخش Experiecne می‌توانید گزارشات تجمیعی از همه صفحات را مشاهده کنید. گزارشات سرچ کنسول در سه دسته‌بندی Page Experience، Core Web Vitals و Mobile Usability تقسیم شده و در هر گزارش می‌توان اطلاعات کاملی درباره صفحات سایت مشاهده کرد. این اطلاعات تجمع‌شده به ما کمک می‌کند که مشکلات تکراری صفحات مختلف را شناسایی کرده و برای حل آن‌ها اقدامات لازم را انجام دهیم. برای یادگیری بیشتر در مورد نحوه شناسایی و حل این مشکلات پیشنهاد می‌کنیم در دوره آموزش سرچ کنسول شرکت کنید.

سرعت همه چیز نیست!

شاید در پایان مقاله‌ای که درباره معرفی ابزارهای تست سرعت سایت است، دیدن چنین تیتری عجیب باشد. اما می‌خواهیم در انتها به یک نکته مهم اشاره کنیم. سرعت تنها یکی از فاکتورهای موثر بر رتبه ما در نتایج جستجو است. برای مثال سایتی مثل دیجی‌کالا که در سئو وضعیت مطلوبی دارد نتوانسته امتیاز مناسبی را از ابزارها کسب کند.

سایتی مثل دیجی‌کالا که در سئو وضعیت مطلوبی دارد نتوانسته امتیاز مناسبی را از ابزارها کسب کند

توجه به سرعت در کنار تولید محتوای ارزشمند و لینک‌سازی خارجی است که می‌تواند ما را در سئو به موفقیت برساند و حرفه‌ای بودن در این تکنیک نیازمند آموزش SEO به صورت اصولی است. حالا نوبت شماست که با مطرح کردن پرسش‌ها و تجربیات خود در استفاده از ابزارهای سرعت سایت به کامل‌شدن این مقاله کمک کنید.

نوشته تست سرعت سایت؛ معرفی 5 ابزار کاربردی اولین بار در آکادمی وبسیما. پدیدار شد.

منبع: websima.academy

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *