بسیاری از صاحبان کسبوکار همیشه به دنبال افزایش بازدید سایت خود در جهت افزایش درآمد هستند؛ در صورتیکه همیشه بازدید بیشتر، مفید نیست و حتی میتواند ضررهای زیادی را برای یک کسب و کار به همراه داشته باشد. اجازه دهید این مورد را با یک مثال بررسی کنیم.
فرض کنید صاحب یک طلافروشی هستیم که در نقطه شلوغی از شهر قرار دارد، تقریباً هر روزه مخاطبان زیادی به فروشگاه ما میآیند و پس از پرسیدن قیمت و مشاهده سرویسهای طلا مغازه را ترک میکنند. شاید بین هزاران نفری که به این طلافروشی مراجعه میکنند، یک یا دو نفر اقدام به خرید طلا کنند. اما اگر همین طلافروشی مشتریانی با سطح درآمدی بالا داشته باشد و سعی کند این قشر را جذب کند، احتمالاً تعداد بازدیدکنندهها به چند نفر در روز محدود میشود اما میزان خرید طلا افزایش مییابد.
در بسیاری از وبسایتها نیز جذب مخاطب بیشتر به معنی افزایش فروش نیست. اگر ندانیم چه مخاطبانی حاضر هستند برای محصولات ما هزینه کنند و از طرفی چه رفتاری در هنگام خرید دارند، افزایش بازدید به جای سودآوری تنها ترافیک تیم پشتیبانی و فروش را بیشتر کرده و آوردهای نخواهد داشت.
افزایش بازدید سایت با شناخت پرسونای مخاطب و علایق آنها گره خورده است.
از طرفی نباید نرخ تبدیل و نرخ خرید مجدد محصول یا استفاده از خدمات را هم از یاد ببریم. ما به دنبال مخاطبانی هستیم که در بازههای متوالی خرید خود را تکرار کنند و به یک مشتری وفادار تبدیل شوند.
در این مقاله از آکادمی وبسیما قصد داریم 18 روش برای افزایش بازدید سایت را بررسی کرده و نکات مثبت و منفی هر روش را زیر ذرهبین ببریم. اگر شما هم به دنبال افزایش بازدید سایت و افزایش نرخ تبدیل کسب و کارتان هستید، در ادامه همراه ما باشید.
بازاریابی درونگر یا برونگرا؟ کدامیک را انتخاب کنیم
بازاریابی درونگرا و برونگرا دو مدل بازاریابی هستند که برای شرایط مختلفی استفاده میشود. منظور از بازاریابی درونگرا اقدامات و استراتژیهایی است که در آنها سعی میکنیم مخاطب، خودش وبسایت ما را انتخاب کند. برای مثال در سئو، ما خودمان را به مخاطب تحمیل نمیکنیم بلکه مخاطب در صفحه نتایج جستجو ما را انتخاب میکند. بازاریابی برونگرا فعالیتهایی است که در آنها ما خودمان را به هر قیمتی به مخاطب نشان میدهیم. برای مثال بیلبوردهای شهری را در نظر بگیرید، ما به عنوان یک شهروند انتخاب نمیکنیم که چه محتوایی در این بیلبوردها نمایش داده شود اما مجبور هستیم که این بیلبوردها را ببینیم. تصویر زیر تفاوتهای بیشتر این دو نوع مدل بازاریابی را نشان میدهد.
بازاریابی موتورهای جستجو
بازاریابی موتورهای جستجو یا Search Engine Marketing به تمام روشهای بازاریابی اطلاق میشود که در صفحات موتورهای جستجو اتفاق میافتد. سئو تنها راه افزایش بازدید سایت نیست. موتورهای جستجو فرصتهای زیادی را برای یک کسب و کار ایجاده کردهاند، از تبلیغات تا حضور در گوگل دیسکاور از جمله راههای حضور در فضایی است که موتورهای جستجو در اختیار ما قرار میدهند.
- سئو؛ راهکاری بهصرفه اما طولانی
سئو بهصرفهترین راه بازاریابی در موتورهای جستجو است. سئو ارزان و کوتاه مدت نیست اما اگر بتوانیم استراتژیهای سئو را به درستی تدوین کنیم و به صورت مستمر فعالیتهای بازاریابی محتوایی و لینکسازی خارجی را انجام دهیم این شانس را خواهیم داشت تا در طولانی مدت در صفحه نتایج حضور داریم. برخلاف اکثر روشهای بازاریابی که همیشه متکی به صرف هزینه هستند، حضور در نتایج جستجو با سئو محدود به زمان خاصی نیست و تا زمانی که بهترین پاسخ را در اختیار کاربر قرار دهیم، این شانس را داریم تا با میلیونها مخاطب ارتباط داشته باشیم. شما میتوانید در صفحه آموزش سئو با این شیوه عالی جذب مخاطبان و نحوه یادگیری آن بیشتر آشنا شوید.
- تبلیغات در گوگل؛ سریع اما پرهزینه
یکی دیگر از راههای حضور در نتایج جستجو، استفاده از تبلیغات است. تبلیغات در گوگل سریعترین راهی است که میتوانیم در نتایج جستجو حضور داشته باشیم. با توجه به نوسانات قیمت دلار و افت ریال، این راهکار برای کسبوکارهای ایرانی بسیار پرهزینه است. اما در کنار پرهزینه بودن نباید از یاد ببریم که در بسیاری از حوزههای پررقابت نظیر گردشگری (خرید بلیط هواپیما یا رزرو هتل) یا امور مالی (نظیر خرید بیمه) عملاً بخش زیادی از صفحه نتایج جستجو را تبلیغات گوگل پُر کرده و باید برای حضور در این بخش هزینه کرد.
- گوگل دیسکاور؛ زمین بازی تازه
گوگل دیسکاور یک زمین بازی تازه و پرفایده برای کسب و کارهاست. گوگل دیسکاور بر اساس علاقه کاربر شکل گرفته است. به عبارتی دیگر گوگل براساس تاریخچه جستجو و تحلیل آن علایق کاربران را میسنجد و در بخش دیسکاور گوگل کروم، محتوایی مشابه را نمایش میدهد. برای مثال اگر یک نفر به صورت مداوم مقالاتی درباره تکنولوژی، فناوریهای جدید و اخبار این حوزه را دنبال کند، گوگل به تدریج محتوای تازهای که در این زمینه منتشر شده است را به او نمایش میدهد. بنابراین برای حضور در این بخش باید علایق مخاطبان خود را شناسایی کنیم و متناسب با سلیقه و نیازمندیهای کاربران خود، برای آنها محتوا تولید کنیم.
- خرید بازدید غیرواقعی؛ خودمان را گول نزنیم!
بدترین روش افزایش بازدید سایت استفاده از رباتها و خرید بازدید غیرواقعی است. این بازدیدها فقط هزینه اضافی را به کسب و کار تحمیل میکنند و هیچ خروجی ندارند. از یاد نبریم که ما قرار نیست در بازی افزایش بازدید، تنها تعداد کلیکها و کاربران را افزایش دهیم، بلکه قصد داریم بازدیدکننده واقعی بیاوریم تا بتوانیم خدمات و محصولات خود را بفروشیم.
تبلیغات اینترنتی؛ دیدن شدن در فضای وب
تبلیغات قدیمیترین شیوه معرفی کالا و خدمات در سراسر دنیاست که همیشه همگام با تکنولوژی پیشرفت داشته و این روزها نقش مهمی هم در فضای وب دارد. از تبلیغات بنری سایتها تا تبلیغاتی که قبلش از نمایش یک ویدیو در پلتفرمها میبینیم، همه و همه به شرط انتخاب درست میتوانند مخاطبان ما را افزایش دهند.
- تبلیغات بنری؛ قدیمیترین شیوه تبلیغاتی وب
قدیمی ترین نوع تبلیغات در فضای اینترنت، تبلیغات بنری است. سایت های پربازدید، بخشی از فضای صفحات مختلف خود را به صورت بنر به کسب و کارها می فروشند. این بنرها به صورت اجارهای هستند و مخاطبان را به سمت وبسایت هدایت میکنند. بر اساس گزارشی که سایت databox منتشر کرده، نرخ کلیک بر روی بنرها بین 0 تا 1 درصد است! بنابراین تبلیغات بنری بازدهی بالایی برای افزایش بازدید سایت ندارند اما برای معرفی محصول، خدمات و آشنایی با برند میتواند انتخابی مناسب باشد.
- ریتارگتینگ؛ مخاطبان را فراموش نکنیم
تبلیغات ریتارگتینگ برای مخاطبانی است که حداقل یکبار با وبسایت ما تعامل داشتهاند. بر اساس کوکیهای ست شده بر روی مرورگر و پلتفرم تبلیغاتی میتوان بنرها را فقط به کاربرانی نشان داد که به نحوی از وبسایت ما بازدید کردهاند. بنابراین شانس کلیک بر روی بنر افزایش یافته و کاربران در مدت کوتاهی مجدداً به سایت ما برمیگردند.
- رپورتاژ آگهی؛ سئو بهانه است!
بیشتر متخصصان بازاریابی دیجیتال گمان میکنند که تنها فایده رپورتاژ آگهی، لینکسازی خارجی است. اما اگر بتوانیم یک موضوع جذاب و همسو با علایق مخاطبان یک سایت انتخاب کنیم و محتوایی مفید را در اختیار آنها قرار دهیم، این شانس را داریم تا مخاطبان زیادی را جذب کنیم. با توجه به اینکه رپورتاژ آگهی، شانس کسب جایگاه در نتایج جستجو را هم دارد میتواند برای مدتی طولانی مخاطبان را به سمت سایت ما سرازیر کند.
ریتنشن مارکتینگ؛ تلاش برای بازگشت مخاطبان
بازاریابی بازگشتی به فعالیتهای بازاریابی گفته میشود که برای مخاطبانی که از خدمات یا محصولات وبسایت ما استفاده کردهاند، تدوین شده و سعی میکند آنها را به استفاده دوباره از محصولات ما ترغیب کند.
- ایمیل مارکتینگ؛ کانال ارتباط با مخاطبان وفادار
ایمیل مارکتینگ یکی از راههای بازاریابی بازگشتی است. معمولاً هنگام خرید یک محصول یا استفاده از خدمات، مخاطب ایمیل خود را وارد کرده و از طریق آن در واقع یک راه ارتباطی جدید با کسبوکار ایجاد میشود. ایمیل مارکتینگ میتواند آخرین اخبار، محصولات و خدمات ما را به مخاطبان معرفی کند. نکته مهمی که باید در این نوع روش افزایش بازدید به آن توجه کنیم این است که با ارسال نادرست ایمیل، آن را به اسپم تبدیل نکنیم. ارسال انبوه و بیهدف ایمیل با محتوای نامناسب یا نرخ بازشدن پایین، پس از مدتی کاربران را از کسبوکارمان دور کرده و هزینه زیادی را به ما تحمیل میکنند.
- اس ام اس مارکتینگ؛ بازاریابی پیامکی را جدی بگیرید
بازاریابی پیامکی نیز میتواند مخاطبان را دوباره به سمت سایت ما هدایت کند. برای مثال یک فروشگاه اینترنتی پس از یک خرید میتواند با ارائه کد تخفیف یا پیشنهاد ویژه به مشتریان خود، مجدداً آنها را به خرید دوباره ترغیب کند. در بازاریابی پیامکی هم باید مواظب باشیم که برای کاربران خود مزاحمت ایجاد نکرده و آنها را از کسبوکار خود فراری ندهیم!
- پوش نوتیفیکیشن؛ انتخاب رسانه درست
اگر مشترک برخی وبسایتها یا اپلیکیشنها باشید، میبینید که هرچند وقت یکبار بنری در موبایل یا دسکتاپ نمایش داده میشود. این بنرها در واقع پوش نوتیفیکیشن هستند و این روش فرصتی مناسب برای جذب بازدید بیشتر را برای ما فراهم میکند. مساله مهم، پیدا کردن وبسایت یا اپلیکیشنی است که مخاطب هدف ما در آنجا حضور دارد. برای مثال اگر ما یک فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی هستیم، انتخاب سایتی با محتوای سبک زندگی میتواند ما را به مخاطبانمان نزدیکتر کند. استفاده درست از پوش نوتیفیکیشن میتواند باعث افزایش بازدید سایت شود.
شبکههای اجتماعی؛ تعامل روزمره با مخاطبان
این روزها بخش زیادی از زمان ما به گشتوگذار در شبکههای اجتماعی میگذرد. وبسایت Mixbloom در گزارش سالانه خود اشاره کرده که فقط در سال 2023 بیش از 2.3 میلیون نفر در اینستاگرام حساب کاربری باز کردهاند و به صورت میانگین 23 دقیقه از زمان خود را به این شبکه اختصاص دادهاند. بنابراین شناخت شبکههای اجتماعی و استفاده مناسب از پتانسیل آنها یک فرصت ایدهآل برای تعامل روزمره با مخاطبان است.
- تولید محتوای مستمر؛ موثرترین راه حضور
برای حضور در شبکههای اجتماعی نیاز به تولید محتوای مستمر داریم. زمانی میتوانیم درباره بازاریابی در شبکههای اجتماعی صحبت کنیم که اولاً استراتژی دقیقی داشته باشیم و دوماً به صورت مستمر در این شبکهها فعالیت کنیم. برخلاف بسیاری از وبسایتها که نیازی نیست هر روز در آنها مقاله یا محصول درج کنیم، حضور ما در شبکههای اجتماعی همبستگی زیادی با تولید محتوای مستمر دارد.
الگوریتمهای اکثر شبکههای اجتماعی بر اساس میزان تعامل کاربران با صفحات طراحی شده و به همین دلیل در صورت عدم فعالیت، شانسی برای دیده شدن نخواهیم داشت.
اگر قصد دارید مخاطبان خود را در شبکههای اجتماعی پیدا کرده و سپس آنها را به سمت وبسایت هدایت کنید، حتماً و حتماً یک برنامه بلندمدت داشته باشید.
- تبلیغات در شبکههای اجتماعی
تبلیغات در شبکههای اجتماعی میتواند به دو شکل انجام شود. روش اول استفاده از امکاناتی است که خود پلتفرم در اختیار ما قرار میدهد. برای مثال در اینستاگرام میتوانید با استفاده از تبلیغات در بخش اکسپلور حضور داشته باشید و به این ترتیب محتوای شما توسط مخاطبان بیشتری دیده خواهد شد. در شیوه دوم میتوانیم با بلاگرها و حسابهای کاربری پربازدید تعامل داشته باشیم.
با توجه به مسئله تحریمها در ایران، معمولاً پیجها اینستاگرامی داخل کشور از گزینه دوم، یعنی تبلیغات و همکاری با اینفلوئنسرها استفاده میکنند.
بازاریابی محتوایی؛ دنیای بی حد و مرز
بازاریابی محتوایی نقش مهمی در تبلیغات و بازاریابی دارد. بازاریابی محتوایی صرفاً به نوشتن وبلاگ در سایت خودمان محدود نمیشود. شیوههای مختلف ارائه محتوا از متن تا پادکست این فرصت را به ما داده تا بتوانیم با طیف وسیعی از مخاطبان تعامل داشته باشیم.
- تولید و نشر ویدیو را فراموش نکنید
اگر امکانات تولید ویدیو را دارید، حتماً از بسترهایی مثل آپارات در ایران و یوتیوب استفاده کنید. امروزه بخش زیادی از مردم زمان خود را به تماشای ویدیو اختصاص میدهند و این نوع محتوا توانسته جای پای خود را در میان مخاطبان محکم کند. برای تولید ویدیو میتوانیم دو تکنیک را در نظر بگیریم؛ اول معرفی کالا و خدمات خودمان در قالب ویدیو و دوم شناسایی نیازهای کابران و پاسخگویی به مشکلات کاربران. برای مثال کانال آپارات آکادمی وبسیما، ویدیوهای زیادی با موضوع پاسخگویی به سوالات متخصصان سئو و کار با ابزارهای مختلف منتشر کرده که اتفاقاً مخاطبان تازهای را برای سایت به همراه آورده است.
- پادکست؛ تازه وارد دنیای محتوا
پادکستها یکی دیگر از راههای بازاریابی دیجیتال است. این روزها طرفداران پادکست افزایش پیدا کرده و بسیاری در فرصتهای مرده خود نظیر ترافیک یا هنگام استفاده از حملونقل عمومی مثل مترو به پادکست گوش میکنند. اگر ماهیت کسبوکار ما به شکلی است که میتوانیم به صورت منظم تولید محتوای صوتی داشته باشیم، این فرصت را از دست ندهیم.
سایتهای آموزشی، خبری و سبک زندگی از جمله سایتهایی هستند که میتوانند از این نوع بازاریابی محتوا استفاده کرده و مخاطبان بیشتری را جذب کنند. سایر کسبوکارها نیز میتوانند با تبلیغات و همکاری با یک پادکست، نام خود و خدماتشان را در بین محتوا، به مخاطبان زیادی معرفی کنند. در بخش پادکست آکادمی وبسیما، میتوانید نمونههای از تولید محتوای آموزشی که برای کاربران خود تدارک دیدهایم ببینید.
- محتوای متنی؛ وبلاگهای شخصی رایگان
یکی دیگر از راههای افزایش بازدید سایت، تولید محتوای متنی در وبسایتهایی نظیر ویرگول و مدیوم است. البته نباید در این پلتفرمها صرفاً به بازنشر مقالات خود بپردازیم، بلکه باید با شناسایی علایق مخاطبان و طراحی یک استراتژی مجزا از این فرصت بهره ببریم. با توجه به اینکه محتوای ما شانس کسب جایگاه در نتایج جستجو را هم دارد، میتواند در طولانیمدت نیز مخاطبان زیادی را به سمت سایت ما بیاورد. نگارش یک محتوای خوب که کاربران را به سمت سایت شما جذب کند کار راحتی است به شرط آنکه بتوانید محتوایی تولید کنید که نیازهای مخاطبان شما را به خوبی رفع کند. دوره تولید محتوا آکادمی وبسیما میتواند به شما در خلق یک محتوای متنی فوقالعاده کمک زیادی کند.
آموزش تولید محتوا
مسیر نگارش محتوای ارزشمند از صفر تا صد
ویدیو دوره
- 22 ساعت
- 1174 دانشجو
سرفصل ها 3,890,000 توماناطلاعات بیشتر آموزش تولید محتوا معرفی کامل
-
01چرا تولید محتوا مهم است؟محتوا هنوز پادشاه است!
-
02ذرهبین گوگلپیوند میان کاربر و محتوا
-
03انتخاب موضوع و ماهیت محتوامسیر نگارش محتوای ارزشمند
-
04اصول تولید محتوا برای انواع صفحاتچطور برای هر صفحه از سایت محتوا بنویسیم؟
-
05انتخاب و بهینهسازی تصاویرخلق و بهینهسازی تصویر با رعایت استانداردهای سئو
-
06نگارش محتوای متنیخلق محتوای جذاب و کاربردی برای مخاطب
-
07اصول سئو در تولید محتوالینکسازی، دستهبندی، عنوان و توضیحات سئو
-
08انتشار و توزیع محتواچطور فراتر از رتبه 1 گوگل باشیم؟
-
09مسیر شغلی محتواراهنمای سفری 5 ساله در حوزه محتوا
-
10تولید محتوا با Chat GPTدستیار باهوش یا رقیب سرسخت؟
همکاری در فروش
پلتفرمهای همکاری در فروش یکی دیگر از راههای معرفی محصولات و خدمات ما به کاربران و به تبع آن افزایش بازدید است. سایتهای مرجع قیمت، وبسایتهای درج آگهی و اینفلوئنسر مارکتینگ از جمله راههای همکاری در فروش است.
سایتهای مرجع قیمتی؛ بدون سئو در صدر نتایج!
برای بسیاری از کسبوکارهای نوپا، کسب جایگاه در نتایج جستجو زمانبر و هزینهبر است. در چنین شرایطی استفاده از وبسایتهای مرجع قیمتی نظیر ایمالز و ترب که شرایط مناسبی در نتایج جستجو دارند، یک فرصت عالی است. مخاطبان این سایتها که به دنبال خرید محصول با مناسبترین قیمت هستند، کم نیستند و در صورتی که بتوانیم استراتژی قیمتی مناسبی را اتخاذ کنیم، علاوه بر امکان فروش آنلاین میتوانیم مخاطبان زیادی را با برند خود آشنا کنیم.
- سایتهای آگهی؛ برای کسبوکارهای نوپا
در چند سال اخیر وبسایتهای شیپور و دیوار توانستهاند مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کنند. همین جذب بالا باعث شده که بسیاری از افراد محصولات و خدمات خود را در قالب آگهی به مخاطبان معرفی کنند. برای کسبوکارهای نوپا یا کسبوکارهایی که امکان هزینهکردن زیادی را برای بازاریابی محصولات خود ندارند، سایتهای آگهی انتخابی مناسب برای جذب مخاطب است.
- اینفلوئنسر مارکتینگ؛ افزایش فروش و بازدید
یکی از راههای جدید بازاریابی در فضای اینترنتی، استفاده از اینفلوئنسرها است. کسانی که مخاطبان زیادی را در شبکههای اجتماعی دارند، گزینه خوبی برای معرفی کالاها و خدمات به شمار میروند. اینفلوئنسرها فقط در اینستاگرام نیستند. لینکدین و توییتر نیز مخاطبان خاص خودشان را دارند و در چند سال اخیر شاهد حضور افراد موفقی در این شبکههای اجتماعی هستیم.
استراتژی، اقدام و تحلیل؛ چرخه افزایش بازدید سایت
برای افزایش بازدید سایت باید هوشمندانه اقدام کنید. در واقع هدف ما فقط افزایش بازدید نیست، بلکه میخواهیم مخاطبانی را به سمت خود بکشانیم که جزء قشر هدف ما هستند و باعث افزایش درآمد میشوند. برای جذب این مخاطبان باید استراتژی دقیقی داشته باشیم، مخاطبان و بازار هدف را بشناسیم و سپس کانالهایی که قصد حضور در آنها را داریم انتخاب کنیم.
سپس برنامه کوتاهمدت و بلندمدت تولید محتوا و تبلیغاتی خود را تدوین کرده و وارد فرآیند اجرا شویم. پس از هر مرحله اجرا حتماً بایستی اقدامات خود و رفتار مخاطبان را آنالیز کرده تا با هزینه کمتر و بهرهوری بیشتری مسیر خود را طی کنیم.
برای مثال اینکه کدام کانال بیشترین بازدید را برای سایت به همراه آورده، مخاطبان چه رفتاری در وبسایت ما داشتهاند و در نهایت نرخ تبدیل کسبوکار ما چقدر است از جمله فاکتورهای مهمی است که باید مورد ارزیابی قرار بگیرند.
خوشبختانه با وجود ابزارهای آنالیز زیادی که وجود دارد، تحلیل رفتار کاربران سخت نیست. یکی از بهترین این ابزارها، گوگل آنالیتیکس است که جزء به جزء رفتار مخاطبان را در اختیار ما قرار میدهد. برای آشنایی بیشتر و استفاده صحیح از گوگل آنالیتکس میتوانید به صفحه آموزش گوگل آنالیتیکس مراجعه کنید.
در پایان این مقاله باز هم بد نیست یکبار دیگر تاکید کنیم که فریب بازی افزایش مخاطبان سایت به هر قیمتی را نخوریم؛ مخاطبان که با کسبوکار ما غریبه هستند، تنها هزینههای اضافی به کسبوکارمان تحمیل کرده و در نهایت وبسایت ما را ترک خواهند کرد.
همیشه هدف ما جذب مخاطبانی است که به محصولات یا خدمات ما نیاز دارند و تلاش داریم که آنها را به مخاطبانی وفادار تبدیل کنیم.
در پایان از شما دعوت میکنیم که تجربیات خود در استفاده از هرکدام از کانالهایی که معرفی کردیم را با ما به اشتراک بگذارید. این تجربیات به همهی ما کمک میکند تا استراتژیهای بازاریابی و تبلیغات خود را هوشمندانه طراحی کنیم.
نوشته 18 روش برای افزایش بازدید سایت اولین بار در آکادمی وبسیما. پدیدار شد.
منبع: websima.academy
بدون دیدگاه